Yürüttüğümüz devrimci siyasal faaliyetimize yönelik sermaye devletinin baskıları biliniyor. Bu saldırılar biz komünistler açısından yeni değildir. Tarih sahnesine çıktığımızdan bu yana bu saldırılarla yüzyüze kaldık. Sermaye devletinin bu saldırganlığının bir siyasal sınıf mantığı var. Bunun için her saldırıyı soğukkanlılıkla ve devrimci direnişçi bir duruşla karşıladık/karşılıyoruz.
Bugün ise yeni bir saldırganlık biçimiyle karşılaştık. Kayseri İşçi Kültürevi’ne gelen, kendilerini “Emek Gençliği” olarak tanıtan bir grup, Kayseri Devrimci 1 Mayıs Platformu’nun sendika ağalarını alanda protesto etmesine dönük tepkisini dile getirmiş, DİSK Bölge Başkanı sıfatıyla kürsüden kitleye hitap eden EMEP GYK üyesi Yakup Aslandoğan’a hakaret edildiğini belirtmişlerdir. Ayrıca 1 Mayıs’a kitlesel katılım sağlayan Devrimci 1 Mayıs Platformu’na dönük hakaretlerde bulunmuşlardır.
İşçi Kültürevi çalışanı Hacı Bora Koç, sendika ağalarının protesto edilmesinin meşruiyetini dile getirmiş, özel olarak Yakup Aslandoğan’a yönelik bir hakaretin söz konusu olmadığını belirtmiştir. Bu açıklamalara rağmen Emek Gençliği MYK üyesi Ümit Kartal’ın da içinde bulunduğu grup, BDSP çalışanları Atlen Yıldırım ve Haydar Baran’ı sormuş, “şerefsizler” diyerek hakaret etmiş, ardından da yoldaşımız Hacı Bora Koç’a yumruklu saldırıda bulunmuştur. Ayrıca İşçi Kültürevi’nde buluna sehpayı kırmış, kitaplıkta bulunan “EMEP Eleştirisi” kitabını yırtmışlardır.
Bu saldırı Kayseri'de Emek Partisi’nin ilk saldırısı değildir. EMEP GYK üyesi Yakup Aslandoğan ve arkadaşları, 8 Mart sürecinde Eğitim-Sen Başkanı ile yönetim kurulu üyelerinin başkanlık odasında bulunduğu sırada, başkanlık odasına girmiş, Eğitim-Sen yönetimini kendilerini engellemekle itham etmiş, sehpayı yumruklayarak kendilerini dayatmışlardır. Ayrıca yaklaşık 20 gün önce gerçekleşen Alevi Kültür Merkezi Genel Kurulu’nda Emek Gençliği ESP Kayseri temsilcisine saldırma cüretinde bulunmuştur. Daha önce DHF temsilcisi hakkında ileri geri konuşmalar yapan da bu aynı güruhtur.
Bilinmelidir ki, bugüne kadar devletin türlü baskı ve işkencesine karşı diz çökmediğimiz gibi düzen icazetine sığınmış reformist soldan gelen gelen bu türden rezilce saldırılara da papuç bırakmayacağız.
Tüm devrimci, ilerici güçleri bu saldırıyı kınamaya ve hesap sormaya çağırıyoruz.
Kayseri BDSP
03.05.2010